Kadir Şeker’den tahliye sonrası ilk açıklama! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 01:43

Kadir Şeker’den tahliye sonrası ilk açıklama!

Kadir Şeker’den tahliye sonrası ilk açıklama!
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2022 - 11:11

1370 Okuma

Konya’da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker dün tahliye edildi. Konya’da 5 Şubat 2020’de, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün yeniden yargılandı.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Duruşmada savcı, daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini belirterek, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesini ve Şeker’in cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise Şeker’in cezasını 10 yıl 10 aya indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bunun üzerine avukatları bir üst mahkeme olan 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ni tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. Mahkeme dün itirazı kabul edip, Şeker’in tahliyesine karar verdi.

2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu bulunduğu göz önüne alınan Şeker, tutuklu bulunduğu Akşehir Cezaevi’nden yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye oldu. Cezası onanması için dosyası tekrar Yargıtay’a gönderilecek olan ve bu süreçte tutuksuz yargılaması devam eden Şeker, cezaevinden çıktıktan sonra ailesine sarıldı.  

Cezaevinden tahliye olan Kadir Şeker, ailesiyle birlikte konvoy eşliğinde evine geldi. Kadir Şeker, araçtan indikten sonra kendisini bekleyen yakınları ve arkadaşlarıyla hasret giderdikten sonra evine girdi. Baba Cengiz Şeker gazetecilere, “Biz çok acı çektik. Bu istenmeyen bir olay” dedi.

KADİR ŞEKER’DEN TAHLİYE SONRASI İLK MESAJ

Kadir Şeker tahliyesi sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak “2 yıl 5 ay 1 gün sonra gelen adalet. Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar, umarım sizlerin de annesi bir gün ağlamaz. Umarım kimse haksız yere özgürlüğünden olmaz. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Tek gerçek hesabım budur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.