Irak’tan tarihi eser kaçırmaya çalışan İngiliz jeoloğa hapis! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 08:49

Irak’tan tarihi eser kaçırmaya çalışan İngiliz jeoloğa hapis!

Irak’tan tarihi eser kaçırmaya çalışan İngiliz jeoloğa hapis!
Son Güncelleme :

07 Haziran 2022 - 7:47

1480 Okuma

Emekli İngiliz jeolog James Fitton, Mart ayında bavulunda antika eser bulundurduğunun tespit edilmesinin ardından Bağdat Havalimanı’nda Irak polisi tarafından yakalanmıştı. Bağdat Ceza Mahkemesi’nde, Irak’ın güneyindeki bir sit alanından tarihi bir eseri alarak, ülke dışına çıkarmaya çalıştığı için yargılanan 66 yaşındaki İngiliz hakkında karar çıktı.

Mahkeme, Fitton’a 15 yıl hapis cezası verildi. Fitton’un avukatı karar karşısında şaşkın olduklarını ifade ederek, müvekkilinin bu tür eserlerin tarihi olduğunu bilmediğini savundu. Fitton’un, herhangi bir suç kastı olmadığı gerekçesiyle karara itiraz edeceği bildirildi.

Öte yandan, İngiliz jeologun yanında bulunan Alman Volker Waldmann’ın da aynı gerekçesiyle suçlandığı kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.