Balıkesir’de lise öğrencileri, gıda güvenliği eğitimi alıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Mayıs 2024 - 17:00

Balıkesir’de lise öğrencileri, gıda güvenliği eğitimi alıyor

Balıkesir’de lise öğrencileri, gıda güvenliği eğitimi alıyor
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2022 - 15:50

760 Okuma


Öğrenciler, güvenli gıdalara ilişkin eğitimler sayesinde laboratuvar teknisyeni unvanıyla mezun oluyor.

Meslek lisesi öğrencileri, laboratuvarda yaptıkları analizler sayesinde gıda güvenliği konusunda kazanımlar elde ediyor.

Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Alanı’nda öğrenciler, kritik bir eğitimden geçiriliyor.


Mezun olduklarında laboratuvar teknisyeni unvanı alıyorlar

Karesi ilçesindeki okulda öğrencilere teorik eğitimlerin yanı sıra mutfakta yemekler hazırlayıp mikrobiyolojik analizleriyle uygulama yapma imkanı sağlanıyor.

Gıda Teknolojisi Alan Şefi Kadriye Kahraman, kalite kontrol eğitimi verilen öğrencilerin mezun olduklarında laboratuvar teknisyeni unvanı aldıklarını söyledi.


“Biz ‘tarladan kaşığa’ diyoruz”

Öğrencilerin üretim teknolojisi konusunda yapılan protokoller kapsamında uygulamalı iş başı eğitimler de aldıklarını belirten Kahraman, “Tarladan sofraya diyorsunuz ya biz tarladan kaşığa diyoruz.

Ham madde halinden ürünü alıp sizin sofranızdaki ürün hatta siz gıda zehirlenmesi yaşadığınız takdirde buna sebep olan gıdaların dahi son analizlerine kadar bunların kalite kontrolünü ve üretimini öğrencilerimiz burada öğrenebiliyorlar.” diye konuştu.


Gıda zehirlenmesi geçirdiği için bu bölümü tercih etti

Kahraman, gıda laboratuvar teknisyeni, gıda üretim operatörü olabilmelerinin yanı sıra mezunlara iş yeri açma belgesinin verildiğini ifade etti.

10’uncu sınıf öğrencisi Fatma Akbaş ise çocukluğunda gıda zehirlenmesi geçirdiği için bu bölümü tercih ettiğini, laboratuvar ortamını sevdiğini dile getirdi.


“İnsanların sağlıklı ürünler yemesini istiyorum”

Ailesinin gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgilendiğini anlatan Akbaş, “İnsanların sağlıklı ürünler yemesini istiyorum. İnsanların benim gibi besin zehirlenmesi yaşamasını istemiyorum.” dedi.

Aynı sınıftan Berru Gider de bilinçli bir tüketici olarak herkesin yediği ürünleri kontrol etmesi, ambalajlardaki metinleri okuması gerektiğini vurguladı.

AA’nın haberine göre, Gider, “Laboratuvarda olmak ve yediğimiz, tükettiğimiz her şeyi, vücudumuza ne girdiğini bilmek bence herkesin istediği bir şey. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.