Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Hastanede ve toplu taşımada maske yasağında son durum… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 19:01

Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Hastanede ve toplu taşımada maske yasağında son durum…

Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Hastanede ve toplu taşımada maske yasağında son durum…
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2022 - 0:26

1590 Okuma

Koronavirüs salgınında özellikle kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu getirilmişti. Ancakgünlük vaka ve vefat sayılarındaki düşüş alınan tedbirlerin de normalleşme kapsamına girmesini sağlamıştı. Son olarak kapalı alanlarda maske yasağı kalkmış toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında kullanımına devam edilmesi kararı alınmıtşı. Fahrettin Koca maske zorunluluğu son durumu hakkında açıklama yaptı.

TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Günlük koronavirüs tablosunda 22 Mayıs tarihinde vaka sayısı ilk kez binin altına düşerek 905’i buldu. Bakan Koca ise maske kullanımına dair Twitter’dan açıklamada bulunarak, ”VAKA SAYISI 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın daha önce maske kullanımına dair yayımladığı genelgede toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağı tarihe değinilmişti. Genelgede; maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verilmiştir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.