İmamoğlu’ndan Murat Ongun açıklaması: İBB Sözcüler Kurulu makamını kaldırdım | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 08:44

İmamoğlu’ndan Murat Ongun açıklaması: İBB Sözcüler Kurulu makamını kaldırdım

İmamoğlu’ndan Murat Ongun açıklaması: İBB Sözcüler Kurulu makamını kaldırdım
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2022 - 12:17

1750 Okuma

İBB Sözcüsü Murat Ongun’ın yürüttüğü İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddialara ilişkin “Murat Ongun benim yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Yine benim kararımla sözcülük makamını uygun görmüştüm. Siyasi rakiplerin de dezerformasyon çabasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım. Ongun görevlerine devam ediyor.” dedi.

ONGUN ‘TOPU TOPU 200-300 KİŞİNİN YORUMLARI’ DEMİŞTİ

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine katılan gazetecilerle fotoğrafına ilişkin tepkilere yönelik ilk açıklama dolaylı olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan gelmişti.

Twitter’da “trend topic” olan tepkilerle ilgili Ongun ile görüştüğü söyleyen gazeteci İsmail Küçükkaya, İBB Sözcüsü’nün kendisine “O tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içindeki tartışmalar olarak görüyoruz. Topu topu 200-300 kişinin yorumlarıdır” dediğini aktarmıştı. Ongun’dan gelen açıklama tepkilerin daha da büyümesine neden olmuştu.

TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz’e yaptığı bayram ziyaretini izlemek üzere davet ettiği gazeteciler üzerinden özellikle CHP tabanından sert tepki görmüştü.

Katıldığı Deniz Gezmişleri anma programında eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, “Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

‘BENDEN KİBİR DOĞMAZ’

İmamoğlu’nun “Vız gelir tırıs gider” sözüne sosyal medyada tepki yağarken pek çok ünlü isim de İmamoğlu’nu sert bir dille eleştirmişti.

İmamoğlu, daha sonra düzenlenen törende yaptığı konuşmada, söz konusu ifadesi için özür dilemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece ‘vız gelir tırıs gider’ lafından ötürü özür diliyorum” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİBB meclisinde Karadeniz gezisi ve Şahmeran tartışmasıHaberi Görüntüle

CHP yönetimi İmamoğlu'nun tartışılan fotoğrafına ne dedi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCHP yönetimi İmamoğlu’nun tartışılan fotoğrafına ne dedi?Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.