PKK’lı AB Parlamenteri, Erdoğan’a karşı ittifaka destek istedi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 22:08

PKK’lı AB Parlamenteri, Erdoğan’a karşı ittifaka destek istedi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Danimarka Delegasyonunun 5 üyesinden birisi olan PKK sempatizanı Nikolaj Villumsen, Türkiye’deki muhalefete destek isteyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıkılmasını istedi.

PKK’lı AB Parlamenteri, Erdoğan’a karşı ittifaka destek istedi
Son Güncelleme :

09 Nisan 2022 - 18:42

1260 Okuma

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Danimarka Delegasyonunun 5 üyesinden birisi olan PKK’lı Nikolaj Villumsen, Avrupa Parlamentosunda, eski Diyarbakır Belediye Başkanı Fırat Anlı ve eski Van Belediye Başkanı Bedia Özgökce-Ertan’ı ağırladı.

Terör örgütü PKK ile yaptıkları işbirliği sonucunda Anlı ve Ertan’ın görevden alındığına değinmeyen Villumsen, AP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptırımlar istedi.

AB Parlamenteri, kadın teröristlerle poz verip yanlarında el pençe durdu

Başta HDP olmak üzere CHP, İYİ Parti’nin içinde olduğu 6’lı ittifaka işaret eden PKK’lı Villumsen, ittifaka destek isteyerek, “Danışma içinde olalım, Erdoğan’a karşı duralım” ifadelerini kullandı.

Villumsen, terör örgütü PKK ve HDP’nin Avrupa ve Danimarka’da programlarına katılarak bol bol fotoğraf çektirip sosyal medyada yayımladığı biliniyor.

TERÖRE FİNANSAL DESTEK

Villumsen, 2014 yılında terör örgütü PKK/PYD’nin uzantısı YPG’ye, parti olarak topladıkları 53 bin 500 kronluk (yaklaşık 53 bin Euro) bağışı örgütün elebaşı Salih Müslim’e Kopenhag’da teslim etmişti.

Danimarka medyasında geniş yer alan bağışın tesliminde konuşan Villumsen, silah alımı da dahil paranın istenildiği gibi kullanılabileceğini vurgulamıştı.

HDP’YE ÇALIŞAN SÖZDE TARAFSIZ TEMSİLCİ

Öte yandan seçimler öncesi Türkiye’ye gelerek HDP için çalışan Villumsen, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) temsilcisi olarak rapor hazırlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.