BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in maaşına zam yapıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 22:57

BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in maaşına zam yapıldı

Koronavirüs döneminde serveti artan BioNTech CEO’su Uğur Şahin, dünyanın en zengin Türk’ü oldu. Şahin’in maaşı, 2020-2021 döneminde 30,8 milyon dolara yükseldi.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in maaşına zam yapıldı
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 21:26

1440 Okuma

Koronavirüs döneminde, aşı şirketlerinin CEO’ları dünyanın en zenginleri listesine isimlerini yazdırdı.

Milyar dolarlık servete ulaşan CEO’ların maaşlarındaki artış da dikkat çekti. BioNTech CEO’su Uğur Şahin de bu isimler arasında girdi.

MAAŞI 3 KATINA ÇIKTI

Uğur Şahin’in maaşı, koronavirüs öncesine göre 3 kat arttı.

2018-2019 döneminde 8,5 milyon dolar ödeme alan Uğur Şahin’in maaşı, 2020-2021 döneminde 30.8 milyon dolara yükseldi.

Prof. Dr. Uğur Şahin en zengin Türk oldu! İşte serveti

Ayrıca Şahin, hisseleri sayesinde dünya üzerindeki en zengin Türk oldu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER TOPLAMDA 100 MİLYON DOLARDAN FAZLA MAAŞ ALDI

mRNA aşısı üreten Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın üst düzey yöneticileri, bu şirketler tarafından koronavirüse karşı geliştirilen mRNA aşılarının büyük ticari başarısı nedeniyle pandemide toplamda 100 milyon dolardan fazla maaş almış oldu.

Uğur Şahin’in ve diğer üst düzey yöneticilerin, maaştan elde ettiği gelirin yanında, temettü ödemeleri ve hisse satışlarından elde ettiği gelirler de bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.