Biden yönetiminden Mehmet Öz’e ültimatom: Ya istifa et ya da seni görevinden alacağız | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 00:45

Biden yönetiminden Mehmet Öz’e ültimatom: Ya istifa et ya da seni görevinden alacağız

ABD’de Joe Biden yönetimi, Senatörlük yarışına giren Mehmet Öz’e mektup göndererek, ABD Başkanlığı Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’ndeki görevinden istifa etmesini talep etti. Aksi takdirde görevine son verileceğini bildirdi.

Biden yönetiminden Mehmet Öz’e ültimatom: Ya istifa et ya da seni görevinden alacağız
Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 14:28

3340 Okuma

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti’den senatörlük yarışına giren Dr. Mehmet Öz’e gönderdiği resmi mektupla, Öz’den Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’nden istifa etmesini istedi. Aksi takdirde görevine son verileceğini bildirdi.

Biden, Doktor Öz’ün yanı sıra Cumhuriyetçi Parti’nin Georgia’daki senato adayı Herschel Walker’a da aynı taleple mektup gönderdi. Mektuplarda, dün yerel saatle 18.00’a dek istifa etmemeleri halinde konseydeki görevlerine son verileceği bildirildi.

Mehmet Öz, ABD Senatosu için adaylığını açıkladı

Mehmet Öz kimdir ve nerelidir? Trump'un partisinden adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Öz hayatı...Mehmet Öz kimdir ve nerelidir? Trump’un partisinden adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Öz hayatı…

ÖZ’DEN BIDEN YÖNETİMİNE CEVAP: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Öz ve Walker, eski Başkan Donald Trump döneminde Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’ne atanmıştı.

CNN International’in haberine göre; federal bölge seçimlerine aday olan isimlerin Beyaz Saray’a bağlı bir kurumda görev almasının Biden yönetiminin politikalarına ters olduğuna dikkat çekildi.

Biden'ın istifalarını istediği Mehmet Öz ve Herschel Walker

Karara tepki gösteren Mehmet Öz, yayımladığı açıklamada, “Başkan Trump beni iki dönem için atamıştı. Belli ki Joe Biden, Covid’le mücadelede kalıplaşmış korku salan çizgisine tam olarak uymayan kimseyi etrafında istemiyor. Verdiğim hizmetle gurur duyuyorum ve istifa etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz FETÖ elebaşı Gülen'i savundu: O'na dokunulamazMehmet Öz FETÖ elebaşı Gülen’i savundu: O’na dokunulamaz

FETÖ elebaşı Gülen'i savunan Mehmet Öz'ün yeni gündemi: Türk vatandaşlığından çıkacak!FETÖ elebaşı Gülen’i savunan Mehmet Öz’ün yeni gündemi: Türk vatandaşlığından çıkacak!

FETÖ’YÜ SAVUNMUŞ, TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Mehmet Öz’ün Pennsylvania’dan Cumhuriyetçiler adına senatörlük yarışına girme kararı tartışma yaratmıştı. Öz’ün Türk vatandaşlığı ve Müslüman kökeni, ABD siyasetinde bazı eleştirilere yol açmıştı. Bu eleştirilerin ardından Öz, seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.