Rus saldırılarından kaçan 4 yaşındaki çocuk kayboldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 20:39

Rus saldırılarından kaçan 4 yaşındaki çocuk kayboldu

Savaşın parçaladığı Ukrayna’da Rus askerlerinden kaçan dört yaşındaki çocuk, büyükannesiyle seyahat ettiği teknenin alabora olması nedeniyle kayboldu.

Rus saldırılarından kaçan 4 yaşındaki çocuk kayboldu
Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 9:08

3460 Okuma

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 22’nci gününde acı olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Dört yaşındaki bir çocuk, büyükannesi ve diğer altı kişiyle birlikte Rus saldırılarından kaçıyordu. Tekne alabora oldu. Küçük çocuk dahil 6 kişi hala kayıp.

Çocuğun büyükannesi ve başka bir kadın ölü olarak bulundu.

Daha önce kaçmayı denemişler

25 yaşındaki perişan anne Anna Yakhno, oğlu Sasha Zdanovych’in can yeleği giydiğini ve 10 Mart’tan beri kayıp olduğunu anlattı.

Yakhno, 24 Şubat’ta Rus saldırıları başladığında oğlunun büyükanne ve büyükbabasıyla Vyshgorod bölgesinde kaldığını dile getirdi.

Aramanın Vyshgorod bölgesinde başladığını söyleyen anne, şu anda herhangi bir yerde olabileceğine inandığını söyledi.

Yakhno, oğlu ve kayınvalidelerinin daha önce kara yoluyla kaçmaya çalıştıklarını bombardıman nedeniyle geri dönmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Yollar kapalı olduğu için teknelerle kaçarak köyü terk etmeye karar verdiklerinde de bu acı olayın gerçekleştiğini söyledi.

“Mucizeye inanıyoruz”

Yakhno, “Mucizeye inanıyoruz ve herhangi bir yararlı bilgiyi bekliyoruz” dedi.

Rus birliklerinin hareketi nedeniyle bağlantısı kesilen köylerden birinde saklandığını umduğunu da sözlerine ekledi.

Yakhno, teknenin Kiev rezervuarını (Kiev Denizi olarak da bilinen Dinyeper üzerinde) geçtiğini ve bir Ukraynalı özel birlik subayı taşıdığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.