Rusya’nın Ukrayna işgali 20. gününde: Ölü sayısı 20 bine yaklaşabilir | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 14:44

Rusya’nın Ukrayna işgali 20. gününde: Ölü sayısı 20 bine yaklaşabilir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 20’inci gününe girdi. Zelenskiy, Rusya’nın Çeçenistan’da kaybettiğinden daha fazla insan kaybettiğini iddia etti. Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı ise, “Kentte ölen sivillerin sayısı 20 bine ulaşabilir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna işgali 20. gününde: Ölü sayısı 20 bine yaklaşabilir
Son Güncelleme :

15 Mart 2022 - 11:12

1750 Okuma

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna’nın Rusya’nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin’in talimatıyla başlatılan işgal, 20’inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova’yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

MARIUPOL’DE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR

04.36 Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu. Mariupol’de 110 Türk vatandaşı, Kanuni Sultan Süleyman Cami’nde mahsur kalmış durumda. Bu kişilerin kısa süre içinde şehirden tahliye edilmesi bekleniyor. Türkiye bu konu ile ilgili diplomatik temaslarını artırdı.

“RUSYA, ÇEÇENİSTAN’DA KAYBETTİĞİNDEN DAHA FAZLA İNSAN KAYBETTİ”

03.50 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın 19 gün boyunca Ukrayna’da, 2 kez girdiği Çeçenistan’dan daha fazla insan kaybettiğini belirtti. Zelenskiy, Rusya’nın halihazırda 80 savaş uçağı, yüzlerce tank ve binlerce teçhizat kaybettiğini duyurdu.

TAHLİYELER İÇİN ŞEHRE OTOBÜSLER GELDİ

00.00 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.