İsrail’den 100 milyon dolarlık plan | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 02:01

İsrail’den 100 milyon dolarlık plan

İsrail yönetimi Gazze sınırında bulunan Askalat’ın atılması olası roketlerden kurtarılması için hazırlanan planı onayladı.

İsrail’den 100 milyon dolarlık plan
Son Güncelleme :

15 Mart 2022 - 11:11

1290 Okuma

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre İsrail, Gazze sınırındaki Askalan’a yapılan roket saldırılarına karşı kenti korumak amacıyla 330 milyon şekel (yaklaşık 100 milyon dolar) değerinde bir plan hazırladı.

Hükümet tarafından onaylanan plan, mevcut olanakların yenilenmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra kentte müstahkem ve korunaklı barınaklar ve sığınakların inşa edilmesini içeriyor.

Askalan, İsrail’in Gazze’ye geçen yıl mayıs ayında düzenlediği son saldırıda Gazze’den en fazla rokete hedef olan İsrail kentiydi.

İsrailli bazı kaynaklara göre, Askalan’a düzenlenen 960 roket saldırısının 885’i Demir Kubbe hava savunma sistemleri tarafından engellendi ya da roketler açık bir alana düştü, 75’i ise kenti doğrudan hedef aldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’ta başlattığı saldırılar, Hamas’la varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs’ta sona ermişti. Saldırılar sonucu 66’sı çocuk 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 2 bine yakın kişi yaralanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.