Antalya’da Rusya-Ukrayna Zirvesi: Erdoğan ısrar edince Putin ‘olur’ demiş | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 15:19

Antalya’da Rusya-Ukrayna Zirvesi: Erdoğan ısrar edince Putin ‘olur’ demiş

Antalya’da Türkiye’nin gözlemciliğinde Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak görüşme kararının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus lider Putin’e önerisi ve ısrarı sonucu alındığı belirtildi.

Antalya’da Rusya-Ukrayna Zirvesi: Erdoğan ısrar edince Putin ‘olur’ demiş
Son Güncelleme :

08 Mart 2022 - 9:40

1460 Okuma

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin üstünden 12 gün geçti. Diplomatik çabalarını sürdüren Türkiye, barış umudu doğuran en önemli adımı attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla 10 Mart Perşembe günü Antalya’da üçlü bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, diplomatik kaynaklardan edindiği önemli bir bilgiyi paylaştı.

ERDOĞAN’IN ISRARI PUTIN’İ YUMUŞATTI

Üçlü zirve konusu, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde netleşti.

Görüşmede Erdoğan’ın, “İki ülkenin dışişleri bakanlarının buluşmasına ev sahipliği yapalım” önerisi ve ısrarı üzerine Putin de olumlu yaklaşım sergiledi. Rus lider daha sonra Lavrov’a “görüşün” talimatı verdi.

HER KONU KONUŞULACAK

Zirve tek bir konuya indirgenmeyecek; Rusya-Ukrayna arasındaki tüm sorunlar ele alınacak. Buna Kırım, Donbass ve özellikle Putin’in eleştirdiği Ukrayna’nın NATO’ya girerek Rusya için tehlike oluşturacağı iddiası da dahil.

Türkiye'den çok kritik adım: Ukraynalı ve Rus Bakanlar Antalya'da görüşecekTürkiye’den çok kritik adım: Ukraynalı ve Rus Bakanlar Antalya’da görüşecek

UKRAYNA VE RUSYA: MASADA TÜRKİYE DE OLSUN

Ankara zirve için “ikili de görüşebilirsiniz” seçeneğini sundu. Ancak iki taraf da Türkiye’nin gözlemci olarak masada olmasını istedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.