İsrail, onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 06:49

İsrail, onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi

Ukrayna’nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, savaştan kaçarak İsrail’e gelen onlarca Ukraynalının havalimanından geri gönderildiğini bildirdi.

İsrail, onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi
Son Güncelleme :

02 Mart 2022 - 2:12

2560 Okuma

İsrail basınındaki haberlere göre Korniychuk, Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında, göz yaşlarına hakim olamadı.

İsrail İçişleri Bakanlığının Macaristan ve Polonya üzerinden gelen Ukraynalıların ülkeye girişlerine izin verilmemesi yönünde aldığı kararın kendileri için “hayal kırıklığı” olduğunu söyleyen Korniychuk, “Son 6 gün içinde onlarca Ukraynalı, Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’ndan geldikleri ülkelere geri gönderildi.” dedi.

“BUNLAR, SAVAŞTAN KAÇTILAR”

Söz konusu Ukraynalıların sığınma talebiyle geldiklerinin altını çizen Korniychuk, “Bunlar, İsrail’e çalışmaya gelmedi, savaştan kaçtılar.” diye konuştu.

Holokost olaylarında binlerce Yahudi’nin Ukraynalılar tarafından kurtarıldığını ifade eden Korniychuk, gözyaşları içinde “daha fazla yardıma muhtaç olduklarını” dile getirdi.İ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.