TDP Genel Başkanı Sarıgül 28 Şubat açıklaması: Tek tek yargılamak gerek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 11:44

TDP Genel Başkanı Sarıgül 28 Şubat açıklaması: Tek tek yargılamak gerek

TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Demokrasiye inanıyorsak, 28 Şubat’ı doğru sorgulamamız, 28 Şubat’tan menfaat elde edenleri tek tek yargılamamız gerekir. Aksi takdirde, mağdurlar değişir ama mağduriyetler devam eder.” dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül 28 Şubat açıklaması: Tek tek yargılamak gerek
Son Güncelleme :

28 Şubat 2022 - 15:25

2840 Okuma

Sarıgül, partisinin MYK toplantısı öncesinde, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat sürecini değerlendirdi.

Bütün darbeleri lanetleyerek, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan ile darbelerde hayatını kaybeden, zarar gören, eziyet çekenleri rahmetle ve saygıyla anan Sarıgül, 28 Şubat’ı, “Türk demokrasi tarihi açısından utanç verici bir olay” olarak niteledi.

28 Şubat sürecinde, yüz binlerce insanın işsiz kaldığını, binlerce yurttaşın, eğitim, özlük, çalışma hakkını kaybettiğini belirten Sarıgül, bu dönemin bir ceza davasına konu edildiğini ve mahkemenin meşru bir hükümeti istifaya zorlamak için yapılanların bir “darbe” olduğuna hükmettiğini söyledi.

Mustafa Sarıgül, şunları kaydetti:

“Demokrasiye inanıyorsak, milli iradeye saygılıysak, 28 Şubat’ı doğru sorgulamamız, 28 Şubat’tan menfaat elde edenleri, tek tek yargılamamız gerekir. Aksi takdirde mağdurlar değişir ama mağduriyetler devam eder. 28 Şubat’ın defterini dürmek istiyorsanız gelin önce hesabını soralım. Ama bu hesabı herkesten soralım. 28 Şubat’ta rafa kalkan demokrasiyi raftan indirmek istiyorsanız gelin, rafa kaldırmak isteyeceklerin önünü keselim. 28 Şubat ile hesaplaşmak mı istiyorsunuz gelin, sadece askerlerden değil, askere tetikçilik yapanlardan da hesap soralım. Gelin, darbe dönemlerinde haksız mal edinen kişilerle ilgili bir araştırma yapalım.”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iktidara geldiklerinde, medyanın özgür olacağını, askerlerin siyasete, siyasetin de kışlaya girmesine izin vermeyeceklerini, demokratik rejime aykırı her müdahaleye her şartta ve ne pahasına olursa olsun karşı çıkacaklarını da ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.