Bir İrlandalının Zelenski’nin paylaşımına yaptığı Osmanlı yorumu gururlandırdı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 05:09

Bir İrlandalının Zelenski’nin paylaşımına yaptığı Osmanlı yorumu gururlandırdı

Bir İrlandalı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Başkan Erdoğan’a teşekkür mesajının altına “İhtiyacımız olduğunda kıtlık varken Türkiye (Osmanlı) bizim de yardımınıza gelmişti hiçbir zaman unutmadık” yorumunu yaptı.

Bir İrlandalının Zelenski’nin paylaşımına yaptığı Osmanlı yorumu gururlandırdı
Son Güncelleme :

27 Şubat 2022 - 12:40

3590 Okuma

İrlanda tarihinin en büyük felaketi olarak bilinen Büyük Kıtlık’ta Osmanlı’nın İrlanda halkına yaptığı yardım üzerinden 175 yıl geçmesine rağmen hala unutulmadı.

Türk Kızılay ve AFAD, Rusya’nın askeri müdahaleyi başlatmasının ardından siviller için insani yardım talebi gönderen Ukrayna için harekete geçti. Gıda, battaniye, yatak, hijyen malzemesi ve çadırdan oluşan TIR’larca yardım malzemesini, bölgeye intikal ediyor.

 ZELENSKI’DEN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Arkadaşım Erdoğan ve Türk halkının güçlü desteği için çok teşekkür ederim. Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak.” ifadelerini kullandı.

İRLANDALI’DAN ZELENSKIY’NİN MESAJINA OSMANLI YORUMU

Zelenski’’nin mesajının altına Türkiye’nin Ukrayna’ya yardımının muhteşem olduğunu ifade eden bir İralnadalı kullanıcı “İhtiyacımız olduğunda kıtlık varken Türkiye (Osmanlı) bizim de yardımınıza gelmişti hiçbir zaman unutmadık. Kıtlık zamanı Osmanlı imparatoru Abdülmecid adaya 1.000 Pound maddi yardım ve gemiler dolusu tahıl ve yiyecek taşıyan gemiler gönderdi” dedi.

KITLIK ZAMANI 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

19. yüzyılda 7 yıl süren Büyük Kıtlık İngiliz yönetimindeki İrlanda’da bir milyondan fazla kişinin ölümüne yol açmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.