Cumhurbaşkanı Erdoğan Güvenlik Zirvesini topladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 16:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan Güvenlik Zirvesini topladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya operasyon başlatmasının ardından Güvenlik Zirvesini topladı. Toplantı saat 11.00’de Beştepe’de başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Güvenlik Zirvesini topladı
Son Güncelleme :

24 Şubat 2022 - 13:15

1440 Okuma

Güvenlik Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında saat 11.00’de Beştepe’de toplandı.

Toplantıda, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.00’te açıklama yapacak. 

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kazakistan’da bulunması nedeniyle zirveye katılamadığı öğrenildi.

ERDOĞAN, PUTİN VE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan, Putin’e diplomasi çağrısı yaptı, ‘Savaş kimseye yarar getirmez’ dedi.

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı görüşmede ise, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduklarını ifade etti. Zelenskiy, Erdoğan’a bu tutumundan dolayı teşekkür etti.

ERDOĞAN, RUSYA-UKRAYNA KRİZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Olayı devlet veya kurumsal bazda ele alacak olursak, burada da şu anda ortada sadece NATO kalıyor. NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır. Malum, şu ana kadar Ukrayna’ya ciddi manada bir asker gönderme gibi durumla karşı karşıya henüz kalmadık. Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok. Böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla Rusya artık sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok. Bu bakımdan yapacağımız bu video konferansta NATO müttefiki üye ülkelerin liderleri bakalım neler söyleyecek. Biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız.”

Türkiye'den son dakika Ukrayna kararı: Tahliyeler üzerinde çalışıyoruzTürkiye’den son dakika Ukrayna kararı: Tahliyeler üzerinde çalışıyoruz

Ukrayna'da yaşayan Türk aile sığınaklara indikleri anı paylaştı!Ukrayna’da yaşayan Türk aile sığınaklara indikleri anı paylaştı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.