‘Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 09:34

‘Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yangında kül olan evlerle ilgili, “TOKİ ve AFAD görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Ancak yurttaşların belli oranda borçlanacaklarını biliyoruz. AFAD ya da TOKİ herhangi birini borçlandırdığında biz 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcu üstleneceğiz” dedi.

‘Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek’
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2021 - 11:24

1290 Okuma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da orman yangınlarının etkilediği alanlarda yaptığı incelemenin ardından partisinin 11 büyükşehir belediye başkanıyla toplantı düzenledi. Dünyada terörden en büyük acıyı yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir evladımızın burnu kanamasın. Ayağına, tırnağına taş bile değmesini istemiyoruz. Bir an önce askerlerimizin evlerine, Türkiye’deki kışlalarına, ailelerinin yanlarına dönmelerini arzu ederiz” diye konuştu.

AFGANLARI GÖNDERELİM

Afganistan’dan Türkiye’nin çekilmesini istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Uluslararası sözleşme olmadan, NATO’nun sözleşmesi olmadan, BM’nin kararı olmadan, askerlerimizin orada tek başına durmasını doğru bulmuyorduk. Bunu defalarca ifade ettik” dedi.

Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde orman yangınlarından zarar gören Yukarı ve Aşağı Mazı, Bozalan ve Türkevleri mahallelerini gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu burada, “Bu felaketi inşallah elbirliğiyle, gönül birliğiyle aşarız. Yaşadığınız sıkıntılar sadece sizin yaşadığınız sıkıntılar olmanın ötesinde, Türkiye’de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu” dedi. Kılıçdaroğlu, Marmaris’teki yangında ölen Şahin Akdemir’in ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

VATANDAŞ ELİNİ CEBİNE ATMAYACAK

Kılıçdaroğlu, “TOKİ ve AFAD kendi üzerlerine düşen görevi verilen talimat ile yerine getirmeye çalışıyor. Vatandaşlara belirli bir belge imzalatıyorlar. Ve dolayısıyla belli bir bedel ödüyorlar. Ama daha sonra vatandaşların belli bir miktar borçlandırılacağı yönünde bir bilgi var” diyerek şöyle devam etti: “Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. İster TOKİ ister AFAD, vatandaşı bir şekilde borçlandırdığında; örneğin ‘yanan veya yıkılan binası yeniden yapıldığında 20 yıllık bir taksit süresinde paranın belli bir miktarını geri istediğinde’ biz 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcun tamamını karşılayacağız. Hiçbir vatandaşımız elini cebine atmayacak. Ama bunu da hükümet yaparsa mutlu oluruz. Yapmazlarsa da tamamını biz karşılayacağız. Önümüz kış, AFAD ve TOKİ ne yapıyorlarsa süratle yapsınlar. Vatandaşın beklemeye tahammülü yok. Evlerin konutların tamiri, bakımı ve yapımı bir an önce yapılsın. Yapamayacaklarsa bunu açıklasınlar. Yapacaklarsa derhal başlasınlar. Çünkü vatandaşlarımız daha çok mağdur olabilir. Bunun hayati bir önemi var.”

'Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek'

YENİDEN HAYAT BULAN ORMANI FOTOĞRAFLADI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Marmaris’te yangın sonrası yeniden yeşeren ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.