Genco Erkal’a hapis istemi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 12:08

Genco Erkal’a hapis istemi

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında sosyal medyadaki paylaşımları ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Genco Erkal’a hapis istemi
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2021 - 11:23

1150 Okuma

Genco Erkal hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle yapılan ihbar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı. Erkal attığı 3 tweet nedeniyle 19 Nisan 2021’de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdi.

Başsavcılık, Erkal hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.