Son dakika! 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiye’ye getirildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 06:34

Son dakika! 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiye’ye getirildi

Kabil’den alınan Türklerden 22’si Pakistan’ın başkenti İslamabad üzerinden Türkiye’ye getirildi. Afganistan’dan tahliye edilen 20 Türk vatandaşı ise daha sonra getirilecek.

Son dakika! 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiye’ye getirildi
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2021 - 13:21

1460 Okuma

Afganistan’dan ayrılmak için Kabil Büyükelçiliği’ne başvuran Türk vatandaşları için tahliye süreci devam ediyor.

Yapılan hazırlıkların ardından 42 Türk vatandaşının dün Pakistan’ın başkenti İslamabad’a götürülmüştü.

Tahliye edilen Türklerden 22’si hava yoluyla İslamabad’dan İstanbul’a gönderildi. 20 kişinin daha geleceği öğrenildi.

KABİL BÜYÜKELÇİLİ’NDEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği, Afganistan’dan ayrılmak için büyükelçilik ve konsolosluk çağrı merkeziyle iletişime geçen Türk vatandaşlarının başvuru sıralamalarına göre Türkiye’ye getirileceğini duyurmuştu.

Büyükelçilik’ten yapılan duyuruda, “Vatandaşlarımızın kişisel güvenliklerini gözeterek, kendilerine haber verilene kadar beklemeleri uygun olacaktır. Büyükelçiliğimiz ve konsolosluk çağrı merkezi tarafından aranarak, tahliye için davet edilen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirme yapılacaktır.” ifadeleri kullanılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.