Akar’dan İran sınırında kaçak göç denetimi… ‘Biz buradayız, giremezler komutanım’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 10:07

Akar’dan İran sınırında kaçak göç denetimi… ‘Biz buradayız, giremezler komutanım’

İran sınırından yoğun Afgan kaçak göçü yaşandığı iddiaları gündemdeki yerini korurken Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Avsever sınıra gitti.

Akar’dan İran sınırında kaçak göç denetimi… ‘Biz buradayız, giremezler komutanım’
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2021 - 8:48

1650 Okuma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvveleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İran hududundaki tedbirlere yönelik yerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Akar ile komutanlar, Van Ferit Melen Havalimanı’ndan havalanan bir helikopterle sınır hattı boyunca uçtu, daha sonra da sıfır noktasındaki 2 bin 618 rakımlı Kocaçukur Tepe gözetleme mevzisine gitti.

NE TERÖRİST NE GÖÇMEN GİREBİLİR

Tedbirleri yerinde inceleyen, faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar’ın sahadaki durumu sorduğu Mehmetçik, “Biz buradayken ne terörist ne yasa dışı göçmen yurdumuza girebilir” yanıtını verdi. Akar ve komutanlar daha sonra 2 bin 430 rakımlı Hangedik Üs Bölgesi’ne geçti. Hudut tekmili alan Bakan Akar, 2. Hudut Bölük Komutanı’na Türk bayrağı emanet etti. Bölük Komutanı da kendisine emanet edilen Türk bayrağını öperek teslim aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.