‘Türkiye-Sudan dayanışması güçlenerek devam edecek’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 09:08

‘Türkiye-Sudan dayanışması güçlenerek devam edecek’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah El-Burhan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.

‘Türkiye-Sudan dayanışması güçlenerek devam edecek’
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2021 - 8:16

1190 Okuma

Fotoğraf çekiminin ardından Erdoğan ve El-Burhan baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Sudan’ın kardeş ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ile enerji, madencilik, tarım, sağlık, finans, bankacılık, savunma sanayii ve diğer tüm sahalarda işbirliğini ilerletme kararlılığını teyit ettiklerini açıklayarak, “Bu tarihi ziyaretin Sudan-Türkiye kardeşliğinde yeni bir dönemin müjdecisi olduğuna inanıyorum. Türkiye, önümüzdeki dönemde Sudan’ın yanında olmayı sürdürecektir. Türkiye-Sudan dayanışması güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi. El-Burhan da Türkiye’nin her daim Sudan’ın yanında yer aldığını söyledi.

'Türkiye-Sudan dayanışması güçlenerek devam edecek'

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.