Yaralar sarılıyor! Birlikte iyileşeceğiz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 03:43

Yaralar sarılıyor! Birlikte iyileşeceğiz

Orman yangınlarında bölge halkıyla birlikte zarar gören hayvanların da yaraları sarılıyor. Manavgat’ta kurulan Türkiye’nin ilk sahra hayvan hastanesi, adeta yoğun bakım ünitesi gibi. Kurulan sahra çadırlarında yaralı hayvanlar ameliyata alınıyor, oksijen tüplerine bağlanıyor…

Yaralar sarılıyor! Birlikte iyileşeceğiz
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2021 - 8:37

1310 Okuma

Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) Manavgat Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu tam teçhizatlı hayvan hastanesinde alevlerden yaralı olarak kurtulan koyundan kaplumbağaya, eşekten kuşa evcil ve yabani hayvanlar sağlıklarına kavuşturuluyor. Birçok ilden gelen veteriner hekimler ve hayvanseverlerden oluşan gönüllü ekiplerin görev aldığı tam teçhizatlı sahra hastanesinde, şimdiye kadar 350 civarında hayvan iyileştirildi.

MASRAF GÖNÜLLÜLERDEN

Hürriyet’e konuşan HAYTAP saha sorumlusu Zuhal Arslan, hayvan hastanesinde yapılan tedavilerle ilgili şu bilgileri verdi: “Yangının başladığı gün hemen yola çıkıp Manavgat’a geldik ve burada bir sahra hastanesi kurduk. O gün acil müdahale ekibi oluşturduk. Burada ağır yanıkları olan koyunlar, alevlerin içinden canlı kurtulan kaplumbağalar, kuşlar, sincaplar var. En çok zarar gören çiftlik hayvanları oldu. Şu anda sahra hastanesinde yaptığımız tedavilerin bütün masrafları, HAYTAP gönüllüsü kişi ve kurumlar tarafından karşılanıyor.”

50 KİŞİLİK EKİP 24 SAAT ÇALIŞIYOR

veteriner hekim, tekniker ve diğer personelin gönüllü olarak hastanede tek yürek olduğunu dile getiren Zuhal Arslan, ilk günlerden beri her yangın sahasında 30 ile 50 arasında gönüllünün çalıştığını söyledi: “Gönüllülerimiz saha taraması yaparak yaralı hayvanlara ulaşıyorlar. Yangın olan köylere de mama desteği veriyoruz. Sahra hastanesi, 3 bölümden oluşuyor. Yoğun bakım ünitesi, durumu çok ağır olmayan hayvanların tedavi ünitesi ve gözlem altında tutulan hayvanlarımızın ünitesi var.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.