Büyükada’da ‘sabotaj’ gözaltısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 04:45

Büyükada’da ‘sabotaj’ gözaltısı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, geçen cuma günü saat 12.41 sıralarında, Adalar Büyüktur Yolu üzerinde, “Elinde benzin bidonu olan biri var” ihbarı yapıldı. Harekete geçen polis, Büyüktur Yolu mevkisinde bir bidon buldu.

Büyükada’da ‘sabotaj’ gözaltısı
Son Güncelleme :

02 Ağustos 2021 - 8:16

1600 Okuma

İhbar edilenler de bidona 30 metre mesafedeki Kurşun Burnu Koyu’nda görüldü. Polis koyda B. S., G. K. ve Avustralya vatandaşı Michael D.’ye GBT sorgusu yaptı. Haklarında herhangi bir arama kaydı olmadığı belirlenen ikisi kadın üç kişi, polisin bidonu sorması üzerine, “Denizdeydi çıkardık, yol kenarına götürdük” yanıtını verdi. Polis, tavırlarını şüpheli bulduğu üç kişiyi gözaltına alıp Büyükada Polis Merkezi’ne götürdü.

TERÖRDEN SUÇ KAYDI

Yapılan geçmiş suç kaydı incelemesinde ise Berna S.’nin ‘silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma, kasten yaralama, hakaret, açıktan hırsızlık, işyerinden veya kurumdan hırsızlık’ gibi 9 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Gülnihal K.’nın de ‘terör örgütü propagandası yapma, yankesicilik ve devlet büyüklerine hakaret’ suçlarından suç kaydı bulunduğu anlaşıldı. Michael D.’nin kaydı çıkmadı.

SERBEST KALDILAR

3 şüphelinin ifadelerinde, “Bidonu denizde gördük. Çıkardık yol kenarına bıraktık. Biz kamp yapmak için geldik” dedikleri iddia edildi. Üzerlerinde kamp malzemesi bulunan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.