Meteoroloji’den Orta ve Doğu Karadeniz için kritik uyarı! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 07:17

Meteoroloji’den Orta ve Doğu Karadeniz için kritik uyarı!

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sebebiyle sel ve heyelan felaketi yaşayan Doğu Karadeniz için Meteoroloji’den kritik bir uyarı daha geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen şiddetli yağış nedeniyle ile oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım ve heyelana karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den Orta ve Doğu Karadeniz için kritik uyarı!
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2021 - 21:49

1420 Okuma

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/ m2), Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/ m2) olacağı tahmin edilmektedir.

Yağışların çarşamba günü ilk saatlerde etkisini azaltması bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

RİZE VE ARTVİN SEL FELAKETİ YAŞAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış alan Rize ve Artvin’de dereler taşmış, heyelanlar meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.