HDP’li Gergerlioğlu tahliye edildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 20:55

HDP’li Gergerlioğlu tahliye edildi

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından dün Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

HDP’li Gergerlioğlu tahliye edildi
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 8:31

1270 Okuma

AYM, 1 Temmuz’daki Genel Kurul’da, milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu görüşerek, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar vermişti. AYM’nin ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması kararına uyan Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Gerrgerlioğlu’nun tahliyesine hükmetti.

Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce 2018’de “PKK/KCK propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.