‘MİT kumpası’ davasında gerekçeli karar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 02:38

‘MİT kumpası’ davasında gerekçeli karar

‘MİT kumpasına ilişkin 18 sanığın yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararda, “7 Şubat krizi olarak bilinen hadise, dönemin MİT İmamının, MİT’in başına FETÖ/PDY mensubu bir şahsın atanması arayışları çerçevesinde düzenlenen bir operasyondur” denildi.

‘MİT kumpası’ davasında gerekçeli karar
Son Güncelleme :

17 Haziran 2021 - 18:34

1520 Okuma

FETÖ’nün 7 Şubat 2012’de MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağırılmasına ilişkin 10’u tutuklu 18 sanığın yargılandığı ‘MİT kumpası’ davası 3 Mart’ta karara bağlanmıştı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamada, aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Yurt Atayün ile diğer sanıklar Kazım Aksoy, Ayhan Albayrak, Nuh Mehmet Damgacı, Sebahattin Kaplan, Musa Metin, Bilal İrice ve Ahmet Kılıçarslan’ın ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.