ABD Kongresi, 19 Haziran’ı federal tatil olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 06:23

ABD Kongresi, 19 Haziran’ı federal tatil olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı

ABD Kongresinde yapılan oylamada, ABD’de köleliğin kaldırıldığı gün olarak kayıtlara geçen 19 Haziran tarihinin “Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü” adı altında federal tatil olarak kabul eden yasa tasarısı onaylandı.

ABD Kongresi, 19 Haziran’ı federal tatil olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı
Son Güncelleme :

17 Haziran 2021 - 23:29

1430 Okuma

ABD’de 19 Haziran 1865’te köleliğin sona ermesi nedeni ile kutlanan “Juneteenth” federal tatil oluyor. ABD Senatosunda geçtiğimiz salı günü yapılan oylamada oybirliği ile 19 Haziran’ın “Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü” adı altında federal tatil olarak kabul eden yasa tasarısı kabul edilmişti. Bugün Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada ise yasa tasarısı 415 “evet”, 14 “hayır” oyu ile kabul edilerek, onaylanmak üzere Başkan Joe Biden’a gönderildi.Biden’ın TSİ 22.30’da yasa tasarısının imzalaması ve ardından açıklama yapması bekleniyor. Biden, yasa tasarısının onaylaması ile 19 Haziran ülkedeki 12’inci federal tatil olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.