Türkiye’nin en kuzeyindeki deniz feneri yaza gelin gibi hazırlanıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 22:13

Türkiye’nin en kuzeyindeki deniz feneri yaza gelin gibi hazırlanıyor

Sinop’ta bulunan ve “Türkiye’nin en kuzey ucu” olarak dikkat çeken İnceburun Feneri, sert geçen kışın ardından tadilata alınarak yıpranmış yerleri onarılıp boyanıyor.

Türkiye’nin en kuzeyindeki deniz feneri yaza gelin gibi hazırlanıyor
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 10:16

1350 Okuma

Türkiye’nin en kuzeyindeki noktada 1863 yılında inşa edilen ve eskiden gaz yağı, bugün elektrikle çalışan İnceburun Feneri gecelerin karanlığında denizdeki gemilere ışık tutuyor. İnceburun Feneri’nin bekçiliğini ise 5 kuşaktır Çilesiz ailesi sürdürüyor. 1863 yılında Şaban Efendi ile başlayan fener bekçiliği, 5 kuşaktır Çilesiz ailesi tarafından devam ettiriliyor. Fenerin önünde bulunan kayalıklarda 3 adet mezar bulunuyor. Bu mezarlardan 2’si Çilesiz ailesi fertlerine, 1 mezar yeri ise denizden çıkan kimliği belirsiz bir kişiye ait. Deniz seviyesinden 38 metre yükseklikteki alana 12 metre yüksekliğinde inşa edilen fener, Sinop’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin görmeden gitmedikleri yerlerden biri olarak dikkat çekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.