Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 aşı yoğunluğu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 11:41

Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 aşı yoğunluğu

Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 aşı yoğunluğu
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 22:48

4260 Okuma

 

SBÜ Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık çalışanları, Yönlendirme personelleri ve güvenlik hizmetleri personelleri’nin yoğun çalışması sonucunda günde 2000 doz aşıya ulaşıldı.

Sabah’ın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar süren ve günlük ortalama 2 Bin doz aşılama yapılan hastanede çalışan personelin özverisi örnek oldu.

İzmir’in aşılama oranı ilk dozda yüzde 53.9 İzmir’de yoğun aşı randevu talebi İzmir vaka sayısında Türkiye sıralamasın 61. sırasında Aşı zayiinde korkulan olmadı İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop: “Covid sürecindeki aşı zayii oranlarının normal zamanlarda beklenen aşı zayii oranlarının 20’de 1’i”

İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, dün İzmir’de 57 bin 488 kişiye aşı yapıldığını, bugün 64 bin 826 kişiye aşı hizmeti vereceklerini ve şimdiye dek İzmir’in aşılama oranının ilk dozda yüzde 53.9’a ulaştığını söyledi. İzmir’in 100 binde nüfusa oranla Türkiye sıralamasında 61. sırada olduğunun bilgisini veren Öztop, “Covid sürecindeki aşı zayii oranları, normal zamanlarda beklenen aşı zayii oranlarının 20’de 1’i” dedi.
Korona virüs salgını sürecinde İzmir’in durum değerlendirmesini yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, önemli bilgiler paylaştı. İzmir’de aşılama sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Öztop, İzmir’in günlük aşılama kapasitesinin 98 bin kişi olduğunu, dün 57 bin 488 aşı yapıldığını ve bugün için de 64 bin 826 aşı randevusu olduğunu ifade etti. İzmir’in 100 bin nüfusta Türkiye sıralamasında 61. sırada olduğunu ve aşılamada ilk dozda yüzde 53.9’a ulaşıldığını dile getiren Öztop, kamuoyunda sıkça dillendirilmeye başlanan “aşıların zayii olması” konusuyla ilgili de “Bu süreç bir aşılama süreci ve süreçte Covid’den önce de aşı oranı ve aşı zayi oranı ile ilgili belli kriterimiz vardı. Covid sürecindeki aşı zayii oranları normal zamanlarda beklenen aşı zayii oranlarının 20’de 1’i. Biontech aşısının bir flaktonunda 6 doz olması ve 6 kişiye aynı anda yapılması zayii oranlarını artıracağı ile ilgili bizi de korkutmuştu ama çok az oranlarda zayiimiz oldu. İzmir’de yüzde 80’in üzerinde bir aşılanma oranı var. Beklentimiz yüzde 90’ın üzerine çıkarmak. Aşılamaya gelmeyenleri tek tek arıyoruz. Neden gelmedikleri ile ilgili kafalarında soruları olanlarla görüşüp cevaplamaya çalışıyoruz ama son tercih vatandaşın. Bugün 65 bin civarı aşı randevusu var ama kapasitemiz 98 bin kişi. Bunu 140 bin kişiye de çıkarabiliriz. İhtiyaç olursa başka alanlarda hatta mobil araçlarla aşı yapmaya hazır durumdayız” diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.