AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ BURSALI’DAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖRNEKKÖY’DEKİ SKANDALINA SERT TEPKİ: DÖNÜŞÜM ÖZÜRLÜLER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 15:13

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ BURSALI’DAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖRNEKKÖY’DEKİ SKANDALINA SERT TEPKİ: DÖNÜŞÜM ÖZÜRLÜLER

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ BURSALI’DAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖRNEKKÖY’DEKİ SKANDALINA SERT TEPKİ:  DÖNÜŞÜM ÖZÜRLÜLER
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2023 - 12:35

2970 Okuma

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Örnekköy’de kooperatif görünümü altında iş insanlarına ihalesiz yaptırdığı kentsel dönüşüm inşaatında eksik demir ve hatalı beton kullanıldığının tespit edilmesiyle yaşanan skandalın ardından AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’dan dikkat çekici açıklamalar geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın incelediği inşaatı durdurup suç duyurusunda bulunarak yanlışa “dur” dediğini belirten Bursalı, CHP, Başkan Tunç Soyer ve ekibini “Dönüşüm özürlü” olarak nitelendirdi.

“RESMEN ÇUVALLADILAR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’ndan aldığı kentsel dönüşüm yetkilerinin ardından 33 bin konut üretmesi gerekirken 10 yılı aşkın süredir 1000 konutu bile dönüştüremediğini belirten Bursalı, “En son ortaya kooperatif modeli denilen ne olduğu belirsiz bir yapı ile İzmirlinin karşısına çıktılar. Bunun için devletin belediyeye verdiği kamu yetkisini önce İZBETON şirketine devrettiler. İZBETON üzerinden de ihalesiz bir şekilde iş insanlarının kurduğu kooperatif görünümlü yapılara pasladılar. Sonunda da ortaya eksik demir ve hatalı beton kullanımıyla ilgili bu skandal patladı. Belediye zaten 10 yıldır kağnı hızından bile yavaş ilerlediği kentsel dönüşüm çalışmalarını artık tam bir çıkmaza soktu. Resmen çuvalladılar. Konu bu saatten sonra Cumhuriyet Başsavcılığının da konusu haline geldi” diye konuştu.

“İZMİRLİNİN UMUDUNU KÖRELTTİLER”

Altından 17 aktif fay hattı geçen İzmir’in birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ve olası bir afete karşı tek kurtuluş şansının kentsel dönüşüm ile güvenli yapılar inşa etmek olduğunu vurgulayan Bursalı, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi, bu skandalla İzmirlilerin dönüşüm umutlarını da köreltmiştir. Güven erezyonuna neden olmuştur. İnşaatlarda yaşanan hatalı imalat tespitiyle ortaya çıkan skandaldan daha vahimi vatandaşların umutlarıyla oynanmasıdır. Kamu yetkisini usulsüz bir şekilde iş insanlarına devrettiler, ama onu bile beceremeyip işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar.”

“AK PARTİ YAPMAYA HAZIR”

İzmir’de kentsel dönüşümü de yapacak olanın AK Parti ve AK Belediyecilik olacağını ifade eden Bursalı, şöyle konuştu:

“Biz buna hazırız. Deprem bölgesinde binlerce konutun inşaatına nasıl hemen başlayıp vatandaşın umudu olduysak İzmirlilerin de umudu olmaya hazırız. İzmir’de Ekim 2020’deki yaşanan depremden bu yana belediye tek bir konut yapamadı, sadece bir anıt inşa etti. Oysa biz binlerce konutu bitirdik. Önemli kısmını vatandaşa teslim ettik. Nasıl Körfez’i temizleyip kokuya son verecek olan parti bizsek, İzmir’de kentsel dönüşümü yapacak ve başaracak olan da biziz. İzmirli hemşerilerimiz bunların yaydığı umutsuzluk duygusuna kapılmasın. Umut var, umudun adı da AK Parti.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.