Cezayir’de parlamento seçimlerini Ulusal Kurtuluş Cephesi kazandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

1 Mayıs 2024 - 14:30

Cezayir’de parlamento seçimlerini Ulusal Kurtuluş Cephesi kazandı

Cezayir Bağımsız Ulusal Seçim İdaresi (ANİE) Başkanı Muhammed Şerfi, Cezayir’de cumartesi günü düzenlenen Ulusal Halk Meclisi’ndeki 407 temsilcinin belirleneceği seçimlerde 105 sandalyeyi, Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) partisinin kazandığını duyurdu. Seçimlere katılım oranı düşük seviyede yüzde 23 olarak kayıtlara geçti.

Cezayir’de parlamento seçimlerini Ulusal Kurtuluş Cephesi kazandı
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 0:36

1180 Okuma

Cezayir’de Ulusal Halk Meclisi’ndeki 407 temsilcinin belirlenmesi için cumartesi günü düzenlenen seçimlerin sonuçları netleşti. Cezayir Bağımsız Ulusal Seçim İdaresi (ANİE) Başkanı Muhammed Şerfi yaptığı açıklamada, seçimlerde kayıtlı seçmenlerin üçte birinden daha azının oy kullandığını ve Meclis’te çoğunluğu elde etmek için gereken 204 sandalyeden 105’ini Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) partisinin kazandığını kaydetti. Şerfi, Barış Toplumu Hareketi’nin (MSP) 64, Demokratik Ulusal Birlik (RND) partisinin 57 ve Bağımsız adayların ise 78 sandalye kazandığını belirtti. Seçimlerin protestolarla başlatılan barışçıl değişim dinamiğini güçlendirdiğini ifade eden Şerfi, “Protestolarla başlatılan barışçıl değişim dinamiği güçleniyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.