Mimar Sinan’ın şaheseri olan tarihi köprü yıkılma tehlikesi altında | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 14:13

Mimar Sinan’ın şaheseri olan tarihi köprü yıkılma tehlikesi altında

Mimar Sinan’ın ”Eserlerimin içerisinde şaheserimdir” dediği İstanbul Büyükçekmece’de bulunan yapımı 1567 yılında tamamlanan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü alarm veriyor. Mimar Sinan’ın üzerinde imzasını da taşıyan şaheser köprüde meydana gelen çataklar ve çökmelere dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Köprü en ufak bir depremde çökebilir” dedi.

Mimar Sinan’ın şaheseri olan tarihi köprü yıkılma tehlikesi altında
Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 17:46

1200 Okuma

Son olarak 1986-1989 yılları arasında restore edilen köprünün bazı bölümlerinde çatlaklar ve çökmeler oluştuğu öğrenildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 454 yıldır ayakta duran tarihi köprünün restore edilmemesi durumunda daha ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine vurgu yaptı.Karayolları Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan resmi yazışmaların tamamlandığını kaydeden Başkan Akgün, “İnşallah çok kısa zamanda bu köprü yapılır. Hem böyle muhteşem bir eser kurtarılır hem de vatandaşın tepkisi ortadan kaldırılır” dedi.“En ufak bir depremde çökebilir”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.