‘Kültür turizmi gelirlerinde hedef 5 yılda 20 milyar dolar’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 19:13

‘Kültür turizmi gelirlerinde hedef 5 yılda 20 milyar dolar’

Kültür turizmini değerlendiren TUTAP Başkanı Fikret Yıldız,

‘Kültür turizmi gelirlerinde hedef 5 yılda 20 milyar dolar’
Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 20:38

1380 Okuma

Türkiye’nin dünya kültürel miras değerlerinin, UNESCO sürecindeki tanıtım çalışmalarıyla ilgili projeler yürüten Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Türkiye genelinde yapılacak bir foto safari organizasyonunu başlatıyor. Aynı zamanda Türkiye’de bulunan dünya kültürel miraslarını uluslararası turizm fuarlarında tanıtan platform, gerek yerel yönetimlerdeki UNESCO sürecinde, gerekse de bünyesinde bulundurduğu profesyonel ve amatör gönüllü turizm elçileriyle çalışma ve misyon üstlendiği belirtiliyor.Türkiye’nin 18 UNESCO unsurunda gerçekleşecek foto safari heyecanının sürdüğünü belirten Türkiye Tanıtma Platformu Başkanı Fikret Yıldız, “Ülkemiz kültürel miras zengini bir ülke. Son yıllarda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde, Kültürel Miras Turizminin artmasına yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Biz de platform olarak bakanlıkla yaptığımız özel bir protokol neticesinde üzerimize düşeni yapmak için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Bakanlığımıza iki binin üzerinde görsel materyal teslim ettiğimiz gibi, 6 bölgeyi UNESCO aday unsuru yapmak konusunda başarılı bir süreci tamamladık” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.