Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Şuşa’da en kısa sürede inşallah bir Başkonsolosluk açmayı planlıyoruz’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 04:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Şuşa’da en kısa sürede inşallah bir Başkonsolosluk açmayı planlıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Şuşa’da gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Azerbaycan halkının Karabağ zaferini bir kez daha kutlayarak, Karabağ’ın incisi Şuşa’da en kısa sürede bir Başkonsolosluk açılmasının planlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Şuşa’da en kısa sürede inşallah bir Başkonsolosluk açmayı planlıyoruz’
Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 20:38

1400 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti çerçevesinde Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. Daha önce verdiği sözü yerine getirdiği için mutlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, 44 günlük savaşın ardından Karabağ’ın yeniden sahiplerinin eline geçtiğini ve Ermeni zalimliğinden kurtulduğunu kaydetti. 15 Mayıs Milli Günü vesilesiyle Haydar Aliyev’i anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan halkının Karabağ zaferini bir kez daha tebrik etti.Kültür Başkenti Şuşa’da birçok çalışmanın yürütüldüğü ve Türkiye’nin Şuşa’nın yeniden inşası faaliyetlerinde de her türlü katkıyı verdiğinin altını çizen Erdoğan, “Azerbaycan halkının Karabağ zaferini bir kez daha tebrik ediyorum. Tarihte bir çok sanatçı yetiştirmiş Azerbaycan’ın Kültür Başkenti Şuşa’dan bölgemize ve dünyaya vereceğimiz mesajların çok önemli olduğuna inanıyorum. Kardeşim Aliyev’in vizyoner liderliğinde azatlığına kavuşan Karabağ’ı yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şuşa’ya gelirken şu anda çalışmaları gördük. Gördüğünüz yoğun bir çalışma var.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.