Stoltenberg’den NATO Zirvesi sonrası Türkiye açıklaması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 23:38

Stoltenberg’den NATO Zirvesi sonrası Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bugün ittifakımızda yeni bir sayfa açtık. Güvenliğimiz için kilit önemde konulara değindik ve geniş kapsamlı kararlar aldık.” dedi.

Stoltenberg’den NATO Zirvesi sonrası Türkiye açıklaması
Son Güncelleme :

14 Haziran 2021 - 22:35

1590 Okuma

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO Genel Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamalarında birliğin geleceği ve Türkiye konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

“Bugün ittifakımızda yeni bir sayfa açtık. Güvenliğimiz için kilit önemde konulara değindik ve geniş kapsamlı kararlar aldık.”

“Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkılarımızı artırdık. Bunun tam olarak uygulanmasına bağlılığımız sürmektedir.”

“Müttefikimiz Türkiye’ye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için takdirlerimizi yineliyoruz.”

AFGANİSTAN VURGUSU

“NATO liderleri, Afgan güçleri ile kurumlarını eğiterek ve finansal destek sağlayarak Afganistan’ın yanında yer almaya olan bağlılıklarını teyit etti.”

(Kabil Havaalanı güvenliği) Türkiye bu bağlamda önemli çaba sarf ediyor. Bunu nasıl yapacağımız üzerinde çalışıyoruz. Bu bizim oradaki çalışmalarımız için de önemli. NATO müttefikleri, uluslararası Kabil Havaalanı’nın çalışmasına devam etmesi konusunda çalışmaya devam ediyor. Türkiye anahtar rol oynuyor, ancak henüz karar alınmadı.”

RISUA VE ÇİN’E MESAJ

“Putin’le görüşme öncesi NATO müttefikleri olarak istişare ettik. Rusya ile gerilim ya da yanlış anlaşılma istemiyoruz; ancak savunma ve caydırıcılık kapasitemizi artıracak adımlar atacağız.”

“Çin hızla nükleer silahlanmaya gidiyor. Rusya ile ortak tatbikatlar dahil askeri işbirliğini arttırıyor.”

“Avrupa’da kara temelli nükleer füzeler yerleştirme niyetimiz yok ama NATO, Rusya’nın büyüyen silahlanmasına cevap verecek.”

“Küresel iklim değişikliği ışığında savunma politikalarımızı şekillendireceğiz.”

“Ukrayna ve Gürcistan’daki ortaklarımızla eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.