Bakan Varank: ‘Değişen ve dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 23:42

Bakan Varank: ‘Değişen ve dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomotiv sektörünün çok hızlı bir dönüşümden geçtiğini kaydederek, ‘Türkiye’nin Otomobili ile bu alanda Türkiye iddiasını ortaya koydu. İnşallah böyle firmalarımızla değişen dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz’ dedi.

Bakan Varank: ‘Değişen ve dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz’
Son Güncelleme :

13 Haziran 2021 - 14:50

1340 Okuma

Bakan Varank, Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan Çelikel Alüminyum firmasını ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Çelikel Alüminyum yöneticilerinin eşlik ettiği ziyarette Bakan Varank’a yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Üretim alanlarını gezerek işçilerle sohbet eden Bakan Varank, üretim tesisindeki faaliyetleri inceledi.40 milyon avroluk ihracatZiyaretin ardından açıklama yapan Varank, Çelikel Alüminyum’un 53 yıllık bir aile şirketi olduğunu ve yüksek basınçlı enjeksiyonlu alüminyum otomotiv parçaları ürettiğini belirtti. Bakan Varank, şirketin özellikle dünyadaki prestijli markalara kilogram başına ortalama 5 avrodan ihracat yaptığını söyledi. Varank, firmanın 2020 ihracatının 40 milyon avro olduğunu anlatarak, “Alüminyum parçaları, otomotiv endüstrisinde hızla devreye girmeye başladı. Özellikle karbon salınımında daha hafif araçların olması, elektrikli araçlarda bu tip parçaların daha sık kullanılması bu parçaları daha değerli hale getiriyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.