Tevfik Göksu’dan Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 11:25

Tevfik Göksu’dan Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalar

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Tevfik Göksu’dan Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalar
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2021 - 13:44

1740 Okuma

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi’nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

İBB’nin 1 yıllık faaliyet raporuna ilişkin yapılan toplantıya değinen Tevfik Göksu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

-Mayıs ayı bizim toplumsal hafızalarımız açısından çok önemli. Bir taraftan 27 Mayıs’ın yaşandığı ay, bir taraftan ise çağ açıp kapanan İstanbul’un fethinin yıldönümü. Buna bir güzellik daha eklendi. Taksim Camii açıldı. Cuma günü Cumhurbaşkanımız ile birlikte camimizin açılışını yaptık. Ben hem İstanbul’un fethinin, hem de  açılan 86 yıllık bir özlem ila inşaa edilen Taksim camimizin yeniden hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

-Mayıs ayında geçişimize baktığımızda, geçmişte yaşadığımız İstanbul’un fethi coşkusu, belki pandemi nedeniyle yaşanmadı. Ama bu toplumun her bir ferdinin gönlünde çok önemli bir yeri vardır. Hele hele zulüm 1453’te başladı diyerek, gerçekten başka bir toprağın hegemonyasını kendi ruhunda içselleştirmiş olanlara karşı, İstanbul’un fethini yüreğinde, ruhunda yaşatan bütün gençlere, insanlarımıza selam ediyoruz.

-Hatırlarsanız geçmiş dönemlerde çok daha coşkulu, anlamlı ilginç kutlamalar yapabiliyorduk. Maalesef bu dönemde istediğimiz gibi gerçekleştiremiyoruz. 

-İBB’ye ilişkin temel bir soru sormamız gerekiyor. Biz gerek meclis üyeleri olarak yaptığımız işte İstanbul’un kimin tarafından yönetildiğiyle değil, nasıl yönetildiği ile ilgileniyoruz.  Derdimiz İstanbul. Biz icraatları, yapılanları takip ederken nelerin yapıldığını takip ediyoruz, başkanı değil. Çünkü İstanbul bir taraftan tarihin bize emaneti, bir taraftan ise İstanbul’un hemen her yerinde emeğimiz, alın terimiz var. İstanbul’un nereden nereye geldiğini, burada yaşayanlar çok iyi biliyor. 25 yıllık süreç göz önüne alındığında geçilen evreleri, gelmiş olduğu aşamayı İstanbullular çok iyi biliyor. Biz istiyoruz ki İstanbul bu süreçte geri gitmesin, daha da ileri gitsin.  İstanbul, İstanbul’dan ibaret bir kent değildir. İstanbul küresel bir kenttir, ulusal bir kenttir, ulusal ve küresel vizyonu olması gerekir. Aynı zamanda yerel bir de kenttir, yerel de vizyonu olması gereklidir. Baktığınızda dünya istatistiklerinde dünyadaki hareketlilik seviyesinin en yüksek olduğu kentlerden biridir İstanbul. Her gün yeni bir yatırım ve yeni bir hizmet ile yönetilmesi gerekiyor İstanbul’un. Eğer bunlar olmazsa yapılanların hepsi geri gider. Bu çerçevede biz İstanbul’un nasıl yönetildiği ile ilgileniyoruz, kimin yönettiği değil. 

-Yapılanlara yukarıdan baktığımızda bunlar çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bir belediye başkanının başarısını şu kriterler belirler. Kente katılan ekonomik değerler, bu kente katılan sosyal değerler, bu şehrin geleceğine hangi imzayı attınız. Bu üç temel kriter sizin başarınızı, performansınızı belirler. Ben 13 yıldır bu meclisteyim.  Orada çok faaliyet raporları dinledim. Gerçekten orada açıklanan faaliyet raporunu dinlerken gözümün önüne rahmetli Kadir abiyi getirdim. Bir de konuşulanları getirdim. Daha önce rahmetli Kadir abi o sunumu yaparken, gerçekten İstanbul’un geleceği ile  ilgili öyle büyük projelerden bahsederdi ki, müthiş bir vizyon ile ortaya çıkardı. Dün biz bir faaliyet raporu dinledik, o faaliyeti biz kitaplara dahi yazmıyorduk. Yani bir saat İBB iki yılın değerlendirmesini yaptı, bu sunumda bir çok belediyemizin faaliyet diye rapora koymayacağı şeyleri rapor diye bizlere anlattı. 

-(Elektrik kesintisindeki sabotaj iddiaları). Konuyu biz de araştırıyoruz. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Her şey üst üste nasıl geldi bilemiyoruz. Yer Büyükşehir’e ait. Yayın kesildi, internet kesildi, elektrikler kesildi. Burada her şey İBB’ye ait bizler sadece konuşma yapıyoruz. Bir izahat getirirler herhalde. 

AYRINTILAR GELİYOR…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.