Kazılar, Kütahya tarihine ışık tutuyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 21:19

Kazılar, Kütahya tarihine ışık tutuyor

Kütahya’nın Seyitömer beldesinde, Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş. ruhsat sınırı içinde yer alan höyükte aralıklarla 32 yıldır kurtarma kazısı yapıldığı bildirildi.

Kazılar, Kütahya tarihine ışık tutuyor
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2021 - 1:08

1550 Okuma

Höyüğün altındaki 12 milyon tonluk linyit kömürünün ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk olarak 1989 yılında başlatılan kurtarma kazıları, Çelikler Holding sponsorluğunda 3 yıldır Kütahya Müzesi Müdürlüğü’nce ve Müze Müdür Vekili Serdar Ünan başkanlığında sürdürülüyor.Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Nazan Ünan, höyükteki çalışmanın Türkiye’nin en büyük kurtarma kazısı projeleri arasında yer aldığını söyledi. Ünan, höyüğün orijinal yüksekliğinin 23,5 metre, enini 140 ve uzunluğunun da 150 metre olduğunu ifade etti. Kazılarda yılda ortalama 2 bin 500 civarında eserin ortaya çıkartıldığını kaydeden Nazan Ünan, “Höyüğün tamamında çalışılması ve uzun süre büyük bir ekiple çalışmaların sürdürülmesi nedeniyle normal bir kazı sürecindeki höyüklere göre çok fazla buluntu veren bir yerleşim. Bunun yanı sıra Seyitömer’in bir seramik üretim merkezi ve dokumacılık merkezi olduğunu da tespit etmiş durumdayız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.