Kadına yönelik şiddeti önlemede merkez nokta ŞÖNİM’ler | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 06:04

Kadına yönelik şiddeti önlemede merkez nokta ŞÖNİM’ler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdiresi Berna Bal Oğuztürk, gece gündüz fark etmeksizin günün her saatinde mağdurların yanında olduklarını belirtti.

Kadına yönelik şiddeti önlemede merkez nokta ŞÖNİM’ler
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2021 - 12:27

1200 Okuma

ŞÖNİM’lerde şiddet mağdurlarına verilen desteği anlatan Oğuztürk, birçok farklı yollardan ŞÖNİM’e başvuru yapılabildiğini ve gerekli durumlarda merkezin mağdurlara ulaştığını söyledi.ŞÖNİM’e yapılan bir müracaatın ve yardıma ihtiyaç duyan şiddet mağdurlarına verilen desteğin sürecinden bahseden Oğuztürk, “Şiddete maruz kalan kadınlarımız, çocukları ile birlikte başvurabiliyorlar. Aynı zamanda kolluk kuvvetleri aracılığı ile başvuru da yapabiliyorlar.Ayrıca sosyal medyadan veya basına yansıyan vakalar, CİMER’e yapılan başvurular, diğer kurumlardan gelen ihbarlar, Aile Mahkemelerinden gelen sitemize düşen olaylar hakkında da inceleme yapıyoruz. Bunlara ek olarak hem jandarma noktalarına hem de polis merkezi amirliklerine yapılan müracaatlar da sistemimize düşüyor. Böylece vakalar hakkında ilk bilgileri elde ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.