Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamalar ve aşı programı ile ilgili açıklama yaptı. Aşı programının en kısa süre içerisinde tekrar başlatılacağını belirten Koca, yerli aşı çalışmaları konusunda da bilgi verdi.

Bakan Koca’dan aşı programı ve vaka sayısı ile ilgili açıklama

Aşı çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Koca, “Aşı tedariğinin en sıkıntılı olduğu dönemlerde dünyanın en hızlı aşı kampanyalarından birini yürüttük. Son 2 ayda bir yavaşlama olsa da bunun 1 Haziran itibarı ile 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu aşı tarihi ile ilgili açıklama yaptı

Sputnik aşısının temini için geliştirildiği günden beri takipçisi olduklarını belirten Koca, 50 milyon doz için anlaşma yapıldığını belirtti.

Bilim insanları Malezya’da yeni bir koronavirüs tespit etti. Araştırmacılara göre, bu yeni virüs köpeklerden insanlara geçiyor.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile süreç başından beri iletişim halinde olduklarını belirten Koca, “Haziran ayında 30 milyon doz teslim edilecek olan aşıların ilk bölümü ülkemize ulaştı.” dedi. Bakan Koca, önümüzdeki hafta yaklaşık 5 milyon doz aşının ülkemize ulaşacağını açıkladı.

270 milyon doz aşı tedarik edileceğini söyleyen Koca, bu sayının Türkiye nüfusunun 3 katını aştığının altını çizdi. Ayrıca yerli aşı ile ilgili son aşamaya gelindiğini belirten Koca, “Faz çalışmaları devam eden 3 aşı adayımızdan biri insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmeyi başardı. En kısa sürede Faz 3 aşılamalarını başlatacağız.” ifadelerini kullandı.