İNGİLİZ TURİSTLER TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’A KOŞACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

8 Mayıs 2024 - 18:55

İNGİLİZ TURİSTLER TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’A KOŞACAK

İngiliz tatilcilerin 2021 yaz sezonunda en çok Türkiye ve Yunanistan’ı tercih etmesi öngörülüyor.

İNGİLİZ TURİSTLER TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’A KOŞACAK
Son Güncelleme :

05 Nisan 2021 - 11:46

1680 Okuma

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, bugün sınırları yeniden açma planlarını belirlerken, ülkeleri risk durumlarına göre derecelendirecek “trafik ışığı” sistemini açıklaması bekleniyor.

Havayolları, İngiltere’nin sınırlarını en erken mayıs ortasından itibaren yeniden açmak için bir yol haritasını ilk açıklamasından bu yana rezervasyonlarda keskin bir artış olduğunu duyurdu.

Bu yaz seyahat kısıtlamalarının nasıl gelişeceğine dair belirsizlikler devam etse de, çevrimiçi rezervasyon platformu Skyscanner’dan gelen verilerin analizine göre, yolcular açılacağı belirtilen ülkeleri hedefliyorlar. Verilere göre her ikisi de büyük ölçüde turizme bel bağlayan Türkiye ve Yunanistan’ın 2019’a göre İngiltere’den yapılan rezervasyonlardan alacağı payın yükselmesi bekleniyor.

160 ülkenin değerlendirildiği analizde, Yunanistan’a yapılan tatil rezervasyonları 4 puan yükselerek yüzde 8.6’ya yükseldi. Yunanistan’ı yaklaşık yüzde 6’lık oranla Türkiye takip ediyor.

Düşük maliyetli havayolu Jet2, mart ayında Kıbrıs’a yapılan rezervasyonlarıda ve aşılanmış, antikoru olan veya COVID-19 testi negatif olan ziyaretçileri kabul edileceği açıklamasından sonra Yunanistan’a yapılan rezervasyonlarda artış açıkladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.