ÇİN AŞISININ KORUYUCULUK SÜRESİ AÇIKLANDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 21:44

ÇİN AŞISININ KORUYUCULUK SÜRESİ AÇIKLANDI

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Wang Huaqing, Çin menşeili aşılarının koruma süresinin 6 aydan uzun olduğunu açıkladı.

ÇİN AŞISININ KORUYUCULUK SÜRESİ AÇIKLANDI
Son Güncelleme :

29 Mart 2021 - 14:55

2080 Okuma

Koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmaları devam ederken, Türkiye’nin de kullanımında olan Çin aşısının koruyuculuk süresine ilişkin açıklama geldi. “Aşının koruyuculuğu ne kadar sürüyor?” sorusunun yanıtını Çinli uzmanlar verdi.

KORUYUCULUK SÜRESİ 6 AYDAN UZUN

Pekin’de düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Wang Huaqing, Çin’de toplam 100 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısının kullanıldığını belirterek, aşıların koruma süresinin 6 aydan uzun olduğunu bildirdi.

ÇİN’DE KORONAVİRÜS VAKALARI

Öte yandan Çinli Sinopharm Şirketi Başkan Yardımcısı Zhang Yuntao, Sinopharm’ın daha güçlü bir Kovid-19 aşısı geliştirdiğini ve aşıyla ilgili yurt dışında klinik araştırmalar yapacaklarını söyledi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 8 yeni kovid-19 vakasının tespit edildiği, vakaların hepsinin yurt dışından geldiği bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.