SON DAKİKA HABERİ: YEMEK SEPETİ HACK’LENDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 00:52

SON DAKİKA HABERİ: YEMEK SEPETİ HACK’LENDİ

Yemek teslimat uygulaması Yemeksepeti’nin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

SON DAKİKA HABERİ: YEMEK SEPETİ HACK’LENDİ
Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 18:22

2260 Okuma

2001 yılında kurulan ve 70 ilde, 35 binin üzerinde üye restoran ile 19 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren online yemek siparişi platformu Yemeksepeti hack’lendi.

KULLANICI HESAP BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Şirketten yapılan açıklamada, “25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşadı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi” denildi.

FİNANSAL BİLGİLERE ULAŞILMIYOR

Açıklamada, finansal bilgilere erişilmediği kaydedilerek, kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediği, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığı vurgulandı.

Ele geçirilen bilgilerin, ad-soyad, doğum tarihi, kayıtlı telefon numarası ve e-posta adresleri, adres bilgileri, açık olarak görülemeyen SHA-256 Algoritması ile maskelenmiş giriş şifrelerinin olduğu bildirildi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİ DE ÇALINDI MI?

Yemeksepeti’nden yapılan açıklamada; “Kredi kartı bilgileri MasterCard altyapısı ile korumalı olarak Yemeksepeti veri tabanları dışında ve tamamen güvenli olarak saklanmaktadır. MasterCard tarafında bu konuyla ilişkili herhangi bir güvenlik sorunu söz konusu değildir. Kullanıcılarımız kredi kartlarını gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilir” açıklaması yapıldı.

Kamuoyuna duyurumuzdur. pic.twitter.com/tIJ1ykokwx

— Yemeksepeti (@yemeksepeti) March 27, 2021

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.