ÖLEN PATRONLARININ PEŞİNİ CENAZESİNDE DE BIRAKMADILAR. HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 09:03

ÖLEN PATRONLARININ PEŞİNİ CENAZESİNDE DE BIRAKMADILAR. HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

2014’te kapanan şirketin çalışanları, fabrika sahibi Attila Doğan’ın cenazesinde imamın “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusuna “Etmiyoruz” diye yanıt verdi.

ÖLEN PATRONLARININ PEŞİNİ CENAZESİNDE DE BIRAKMADILAR. HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ
Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 10:56

1610 Okuma

Kocaeli Derince Çenesuyu’nda üretim yapan ve 2014 yılında kapanan AD Demirel’in çalışanları hak arayışlarını sürdürüyor. Önceki gün Ankara’da yaşamını yitiren fabrika sahibi Attila Doğan’ın cenazesine katılan işçiler haklarını helal etmedi.

HAKLARINI HELAL ETMEDİLER

Cenaze töreninde cenaze namazına katılan işçiler cami imamının “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusuna “Etmiyoruz” diye yanıt verdi. İşçiler, cami imamına da tepki göstererek kul hakkının da cenazede anlatılmasını istedi.

ALACAK 5 MİLYON LİRA

Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu AD Demirel, 2014 yılında ekonomik gerekçelerle üretimini durdurdu. 67 işçi tazminatlarını ve haklarını alamadı. Uzun süren hukuk mücadelesinde işçiler davaları kazandı ancak icra ettikleri tüm mal varlıklarına bankalar el koydu. Yaklaşık 5 milyon lira alacağı olan işçiler tüm girişimlere rağmen paralarını alamadı ama mücadeleyi de bırakmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.