İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇEN YUNAN SAVAŞ GEMİSİNDEN BÜYÜK SAYGISIZLIK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

14 Mayıs 2024 - 12:42

İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇEN YUNAN SAVAŞ GEMİSİNDEN BÜYÜK SAYGISIZLIK

Atina, denizcilik geleneklerine göre büyük bir saygısızlığa imza attı. Yunan savaş gemisi, İstanbul boğazından Türk bayrağı takmadan geçiş yaptı.

İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇEN YUNAN SAVAŞ GEMİSİNDEN BÜYÜK SAYGISIZLIK
Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 11:00

3800 Okuma

Yunanistan; Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki yapıcı tutumuna karşılık tahrik dolu adımlarını sürdürüyor. Marmara’ya açılmak için İstanbul Boğazı’ndan geçen bir savaş gemisi, Türk bayrağı takmadan geçiş yaptı.

Yunan savaş gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne açıldı. Savaş gemisinin geçişine Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 bot yakın takipte bulundu.

İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇİŞ YAPTI

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait P 69 Borda numaralı ‘Krystallides’ adlı savaş gemisi saat 07.00 sıralarında Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Savaş gemisinin boğaz geçişine Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 bot eşlik etti.

BAYRAK TAKMADI

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisi, İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptığı sırada büyük bir saygısızlığa imza attı. Yabancı bandralı gemilerin geçiş yaparken taktığı Türk bayrağını takmayan Yunan savaş gemisi, Boğazı Yunan bayrağı ile geçti.

Yaklaşık bir saatte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altına ulaşan geminin güvertesinde kimsenin olmaması dikkat çekti. 1 buçuk saatte boğaz geçişini tamamlayan gemi Marmara Denizi’ne açıldı.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Yunanistan savaş gemisinin Türk bayrağı takmadan yaptığı geçiş, denizcilik geleneklerine göre saygısızlık adlandırıldı.

Pek çok savaş gemisi, zorunluluğu olmadığı halde Boğaz geçişleri sırasında saygı duyduklarının ifadesi olarak Türk bayrağını kendi bayraklarının yanına takıyor. Türk bayrağı çekme zorunluluğu olmasa da iyi niyet göstergesi olarak usulen gerçekleştirilen bayraklı geçiş, iyi niyet, barış ve eşitliği sembolize ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.