PİRİREİS DENİZALTISI, GÖLCÜK’TE DENİZE İNDİRİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Mayıs 2024 - 23:28

PİRİREİS DENİZALTISI, GÖLCÜK’TE DENİZE İNDİRİLDİ

Türkiye’nin ilk milli denizaltısı PİRİREİS, düzenlenen törenle birlikte denizle buluştu.

PİRİREİS DENİZALTISI, GÖLCÜK’TE DENİZE İNDİRİLDİ
Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 22:32

6750 Okuma

Türkiye, yerli ve milli ürünlerine bir yenisini daha kattı.

Savunma sanayisindeki milli üretim araçlara ilk denizaltı da eklendi.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına binaen başlatılan Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında, yeni bir denizaltı çalışmalarına başlanmıştı.

2019 yılında Kocaeli’deki Gölcük tershanesinde havuza çekilen TCG PİRİREİS (S-330), 22 Mart’ta düzenlenen törenle denize indirildi.

İLK MİLLİ DENİZALTI, SUYA İNDİ

TCG PİRİREİS Denizaltısı, test ve donatım faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine de eklenecek.

BAKANLIK DUYURDU

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gölcük Tersanesi Komutanlığımız tarafından inşa edilen ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 22 Aralık 2019’da havuza alınan Yeni Tip Denizaltı Projesinin ilki olan PİRİREİS Denizaltısı, 22 Mart 2021’de denize indirildi.” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.