ÇOK ÇARPICI F-35 VE RAFALE AÇIKLAMASI! TÜRKİYE DONANMADA BİZİ GEÇTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 10:04

ÇOK ÇARPICI F-35 VE RAFALE AÇIKLAMASI! TÜRKİYE DONANMADA BİZİ GEÇTİ

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yaptığı açıklamada F-35 savaş uçaklarına ilgi duyduklarını söyledi. Fransa’dan aldıkları Rafale savaş jetlerinin ilkinin Temmuz ayında Tanagra Üssü’ne ineceğini kaydeden Yunan bakan, İsrail’le İHA konusunda iş birliği içinde olduklarını belirterek, Türkiye’nin donanma konusunda kendilerine göre çok daha ciddi adımlar attığını dile getirdi.

ÇOK ÇARPICI F-35 VE RAFALE AÇIKLAMASI! TÜRKİYE DONANMADA BİZİ GEÇTİ
Son Güncelleme :

19 Mart 2021 - 9:04

2240 Okuma

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, katıldığı bir çevrimiçi etkinlikte ülkesinin gelecekteki savunma planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İLK RAFALE TEMMUZDA İNECEK

Fransa’dan aldıkları 18 adet Rafale savaş uçağının ilkinin temmuz ayında Tanagra Hava Üssü’ne ineceğini söyleyen Yunan bakan, bu uçakların Yunanistan-Türkiye güç dengesi açısında önemli olduğunu söyledi.

ATİNA: ‘REİS’ SINIFI DENİZALTILARI TÜRKİYE’YE SATMAYIN

“DONANMADA TÜRKİYE ÖNÜMÜZE GEÇTİ”

Türkiye’nin kendilerinin aksine donanmalarında önemli modernizasyonlar ve atılımlar yaptığını söyleyen Panagiotopoulos, yeni fırkateyn programıyla açığı kapatmak istediklerini belirtti.

F-35’LERİ ER YA DA GEÇ ALACAĞIZ

F-35 AÇIKLAMASI

2021’in başında “Er ya da geç, F-35’leri bir gün mutlaka alacağız” gibi bir iddialı çıkışla gündeme gelen Yunan bakan, yeni açıklamasında daha temkinli yaklaştı:

“F-35’e kesinlikle ilgi duyuyoruz fakat 2.5 milyar euroluk bir maliyeti de var. Yunanistan’ın F-35’i er ya da geç tedarik edip etmeyeceği, tasarımlarımız ve tükenmez olmayan finansal yeterliliklerimizle alakalı bir mevzu. Viper programı tamamlanması F-35’e zemin hazırlayabilir, hatta belki daha erken sürede olabilir.”

İLK ‘VİPER’ YUNAN F-16’SI ABD’DE HAVALANDI

TEL AVİV İLE İŞ BİRLİĞİ

Nikos Panagiotopoulos ayrıca, İsrail’in kendileriyle İHA ve İHASAVAR sistemler konusunda iş birliği ve ortak üretim konularını müzakere etmek istediğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.