FED KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇEN DOLARDA GÖZLER TCMB’DE | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 06:06

FED KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇEN DOLARDA GÖZLER TCMB’DE

Dolar, dün iç ve dış siyasi gelişmelerle sert dalgalanırken Fed’in faiz kararında sürpriz çıkmaması ve Başkan Powell’ın piyasaları ikna eden soğukkanlı basın toplantısıyla düştü. Dolar endeksi 91.5 altına inerken, ABD borsalarında yeni zirveler görüldü. Dolar/TL de 7.50 altına çekildi. Piyasalarda gözler artık TCMB’nin faiz kararında.

FED KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇEN DOLARDA GÖZLER TCMB’DE
Son Güncelleme :

18 Mart 2021 - 10:51

2180 Okuma

Dolar kuru dün Biden’ın Rusya’ya yönelik sözleri ve tahvil faizlerindeki oynaklık nedeniyle dalgalı bir gün geçirdi.

Güne 7.50 altında başlayan kur 7.65’i test ettikten sonra, Fed’in kararıyla tekrar 7.50 altına çekildi ve 18 Mart sabahına 7.49’dan başlıyor.

Fed, faizleri değiştirmediği toplantıda piyasalar 2023’e kadar faizlerin kesinlikle yükselmeyeceğine emin olurken Başkan Powell, “Tahvil alımında olası azaltma kararının çok öncesinde iletişimini yapacağız ancak şimdi tahvil alımlarını azaltmayı konuşmak için doğru zamanda değiliz” denildi.

Dolar endeksi 91.5 seviyesine gerilerken S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri karar ve açıklamalar sonrasında günü rekorla tamamladı, 10 yıllıkların faizi ise geri çekildi.

Piyasalarda TCMB’nin bugün açıklayacağı faiz kararı bekleniyor, beklenti 100 bp artış.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN