Fed tutanakları faiz artışını işaret etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 08:32

Fed tutanakları faiz artışını işaret etti

Fed tutanakları faiz artışını işaret etti
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2023 - 8:38

3330 Okuma

Küresel piyasaların odaklandığı Fed tutanakları açıklandı. Tutanaklarda yeni bir faiz artışı söylemi olduğu görüldü.

 

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 13-14 Haziran’da düzenlenen toplantısının tutanaklarını yayınladı.

Yayınlanan Fed tutanakları, bazı yetkililerin haziranda faiz artışından yana olduğunu gösterdi.

Politika faizinin değiştirilmeyerek oy birliğiyle yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanakları, bazı yetkililerin söz konusu toplantıda faiz artışından yana olduğunu gösterdi.

“Fon oranı için faiz hedef aralığı 25 baz puan artırmak”

Tutanaklarda, şu ifadelere yer verildi:

Bazı yetkililer bu toplantıda federal fon oranı için hedef aralığın 25 baz puan artırılmasından yana olduklarını veya böyle bir teklifi destekleyebileceklerini belirtti.

Fed tutanakları faiz artışını işaret etti

İş gücü piyasası göz önünde tutuluyor

Fed’in tutanaklarında, iş gücü piyasası koşullarının devam eden gücü ve tüketici harcamalarının direnci göz önüne alındığında, ekonominin yavaş büyümeye devam etmesinin ve bir gerilemeden kaçınma olasılığının neredeyse “ılımlı resesyon” beklentisi kadar olduğunun öngörüldüğü ifade edildi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN