IKBY’DEN GARA AÇIKLAMASI. TÜRKİYE HER AN SİNCAR VE KANDİL’E GİREBİLİR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 04:40

IKBY’DEN GARA AÇIKLAMASI. TÜRKİYE HER AN SİNCAR VE KANDİL’E GİREBİLİR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Askeri Danışmanı Babekir Zebari, Türkiye’nin Sincar ve Kandil bölgelerinde de Gara harekatına benzer operasyonlar yapabileceğini söyledi.

IKBY’DEN GARA AÇIKLAMASI. TÜRKİYE HER AN SİNCAR VE KANDİL’E GİREBİLİR
Son Güncelleme :

16 Şubat 2021 - 9:29

1910 Okuma

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansına konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı’nın Askeri Danışmanı Babekir Zebari, Kürt yönetiminin operasyonlardan haberdar olmadığını söyledi.

“Türkiye hedefine ulaştı ve PKK’ya zarar verdiğini söyleyebiliriz” diyen komutan Zebari, “Ancak verilen zararın bilançosunu tam olarak bilmiyoruz. Türkiye, Sincar ve Kandil gibi yerlerde de buna benzer operasyonlar düzenleyebilir” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 10 Şubat’ta Pençe Kartal-2 adında bir operasyonu başlatmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.